T Y sp zo.o
05-552 Wolka kosowska TEL:0048-22-21278
UL. Nadrzeczna 16A D3 Email:8951@qq.com
———————————————————————————————————————
Szanowny Konsulu
Witam!
Ja jestem Prezesem firmy TY sp z.o.o TI (G30202),dowiedziałem się że muj pracownik GAO(G52143)starał się o wize i nie otrzymał jej,Jestem zdziwiony tym faktem,Podczas starania się o wize muj pracownik przedctawił wszystkie wymagane dokumenty,GAO(G52143)Wszystkie jej dokumenty też są w porządku,Po za tym pani GAO od 2011-09-27 zrezygnowała ze swojej dotychczasoewj pracy。Moja firma bardzo potrzebuje tego pracownika,Pani GAO posiada durze doświadczenie na to stanowisko pozatym bardzo dobrze włada językiem angielskim。Nasza firma już przygotowała mieszkanie dla Pani GAO。Umowe najmu lokalu została wcześniej wysłana i dostarczona do was. Ja jeszcze raz oświadczam iż zamierzam zatrudnić Panią GAO(G525343)Moja firma spełni wszystkie przepisy kture obowiązują na podctawie zatrudnienia cudzożemca。Jeszcze raz zwracam się z prożbą o wtdanie Pani GAO(G55143)wizy。Jeżeli potrzebne są jeszcze jakieś dokumenty czy oświadczenia proszę o kontakt.
英文信有些地方需要修改。
Dear Sir or Madam:
Hello! (去掉hello,语气不正式。)Thank you for reading this mail. I had applied for a visa (application number 5510-2011) on Sep.28 2011. On Nov.10 2011 I finally got my passport along without any season.(reason还是seal?)
I am writing this letter to express the feeling of being hurt, disappointed and frankly speaking offended.(不能作of的宾语。可只保留offended) As a well-education (well-educated)Chinese citizen who had a decent job ,all that (去掉)I wish is that I can work in Poland. I am young. I want to open my mind and lean(learn)something that I can’t learn in my motherland. I have all the abilities to be equal (qualified)to the new job.
I totally understand and believe that there is nothing personal. I do think I have provided everything that I have been required to prove my purpose of work. I think I should be told if you think anything that I provided is fake or invalid or any supplement material is needed.
I will be much appreciated if I will be offered a chance of face to face communication on 13 Nov.2011 Thank you for your patience of reading this mail.
Sincerely yours,
希望你申诉成功!