|
发表于 2012-1-4 03:12:06
|
显示全部楼层
niedzwiedz 发表于 2011-11-2 21:40
Przede wszystkim chicialbym powiedziec, ze nie mozna powiedziec, ze Chinczycy sa blablabla, tak jak ...
Szanowny Panie Niedzwiedziu :) a tak sie skalda ze znam sporo Chinczykow...:) prosze mi wierzyc na slowo...:) Ai Weiwei znam tylko z widomosci...nie tylko polskich ale takze z koreanskich, chinskich, japonskich i amerykanskich...jednak moja ocena jest zawsze tylko moja...nie mowie, nie pisze czegos tylko dlatego ze ktos tak powiedzial czy zrobil...zgadzam sie tylko z tym co jest zgodne z moim sumieniem..a neguje to co wg mnie jest zle :) Wydaje mnie sie ze Chiny jako kraj potrzebuje wielu nauczycieli i to w wielu dziedzinach...nauczycieli Waszej starozytnej kultury (ktora wydaje mi sie dzis wielce niedoceniona i zapomniana), nauczycieli innych pogladow itp.
Co do Libii czy bedzie tam lepiej...czas pokaze...jedno jest pewne tak jak Polski narod walczyl z Niemcami..potem z Ruskami...oni tez walczyli...nigdy nie bede mogli sobie zarzucic ze nic nie zrobili dla swoich dzieci...ze nie probowali...owszem ta walka moze nie wyjsc im nakorzysc ale jak to w Polsce sie mowi ''gorzej byc nie moze'' :) oni sporbowali poki co sie ciesza...teraz jest tylko kwestia tego kto i jak zaprowadzi tam porzadek! :) mam nadzieje ze niczym nie urazilam..jak zawsze mysle co pisze, pisze co mysle :) pozdrawiam
|
|