歌词: W ciszy zaklęty dźwięk, jeszcze pomilczeć chce我想静下来 ,不出声Jak my, nie mówić teraz nic像我们现在这样 什么都不说 Księżyc beztrosko śpi, może jak Ja i Ty 月儿静静的酣睡着,像我和你的过去 Teraz już do powiedzenia nie ma nic, już nie ma nic 现在我们没什么可说的了,已经什么都没了 Powiedz gdzie są tamte dni? 能告诉我 我们的曾经去哪了? Powiedz mi, powiedz mi, albo milcz 请告诉我 ,告诉我,或者 还是算了吧 Ref. Zaczaruj mnie ostatni raz, zaczaruj mnie 让我最后一次为你倾倒, Mocno przytul moją dłoń i jak we mgle 我感到我在你的怀里, 好似在迷雾中 Jeszcze ten ostatni raz odpłynąć chcę Z tobą 就让我最后一次相伴在你的左右吧 W lustrze odbity cień, coś nam powiedzieć chce 镜中的我也想挽留住我们 W Te noc, więc proszę nie budź mnie 今夜,请让我沉醉… Niech do białego dnia przy mojej twoja twarz 就让白昼 清晰你我的脸庞 Zatańcz ze mną jeszcze ten ostatni raz 再与我共舞一次吧,就这最后的一次 Ostatni raz, powiedz, że już mamy czas 这最后的一次,(我想听你说)我们 还可以 继续… Proszę powiedz mi, powiedz co się z nami stanie? 请你告诉我 ,我们之间到底怎么了? Albo milcz! 要么 还是算了吧… Ref.Zaczaruj mnie ostatni raz, zaczaruj mnie 让我最后一次为你倾倒吧 ,最后一次… Mocno przytul moją dłoń i jak we mgle 我感到 我在你的怀里,好似我在迷雾中.. Jeszcze ten ostatni raz odpłynąć chcę 我还想最后一次相伴在你的左右 Niech nie kończy się ten magiczny czas, niech nam będzie jak w niebie 让这奇妙的时光停住吧.. 让我们一直在那美好中吧 Może razem doczekamy dnia, zaczaruj proszę mnie ostatni raz 让我们等待那一天, 让我最后一次为你倾倒吧… Ostatni raz, zaczaruj mnie, ostatni raz 最后一次,为你倾倒,就这最后的一次 P.S 感谢小郭同学的翻译支持~